Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár a CAT (vagyis a telefonokat gyártó Bullitt) már tavaly is emberesen kitett magáért, az S61-gyel sikerült tökélyre fejleszteniük azt, amit az S41-gyel elkezdtek, és egy olyan telefont hoztak össze, ami nem csak strapamobilként, de okostelefonként is egészen értelmezhető lett.

Az elődjénél kicsit nagyobb, 5,2 colos kijelző már IPS LCD a sima TFT helyett, vagyis a képminőség sokat javult, és még mindig tökéletesen látható verőfényes napsütésben is. A procit MediaTekről Snapdragon 630-ra, a memória méretét 3-ről 4 GB-ra cserélték, és a tárhely is a kétszeresére nőtt (64 GB), vagyis a telefon teljesítményben abszolút hozza egy középkategóriás telefon szintjét, pláne, hogy az S61-ben USB-C csatlakozót és egy 16 megapixeles kamerát találunk, plusz a legújabb Android fut rajta.

Az S61 ennek ellenére nem puhult el, sőt: ahogy az elődje, ez a telefon is megfelel a MIL-STD-810 katonai szabványnak, vagyis ellenáll sónak, homoknak, napkitörésnek, földrengésnek, eldurvult választási kampánynak, bárminek, az IP68-as védelemnek köszönhetően pedig három óráig nyomkodhatod a telót két méterrel a víz alatt, ha bírod szusszal. Betonra továbbra is 1,8 méter magasról zuhanhatsz vele, ez nem változott az elődhöz képest.

Minden mobilgyártó másban próbál kitűnni a tömegből, valaki az arcazonosításra esküszik, mások a páratlan minőségű kijelzőre vagy az éjszakai fotózásra, a CAT pedig a jelek szerint a hőkamerában találta meg a jolly jokerét. Bár a Flir hőkamera már az elődben is megtalálható volt, de az S61-ben abszolút kimaxolták, amit ki lehet maxolni, ugyanis a továbbfejlesztett, jobb felbontású, és nagyobb hőmérsékleti tartományt érzékelő hőkamera képét immár

és time-lapse videót is csinálhatunk vele. Time-lapse videót! Hőkamerával!

Az S61 speciális képességei amúgy nem merülnek ki ennyiben, hogy két dolgot említsünk: a telefont a lézeres szenzorral mérőszalagként is használhatjuk, és a levegő minőségét is nyomon követhetjük vele.

Sajna ezek az extrák a telefon árán is meglátszanak, ami jócskán emelkedett az S41-hez képest, így az S61 ára már a csúcstelefonokéval vetekszik. Az elnyűhetetlen telóért 900 eurót kell fizetni, vagyis Magyarországon várhatóan kábé annyiba fog kerülni, mint egy Samsung Galaxy S9, amikor nyáron a boltokba kerül.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.