Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amikor kapsz egy billentyűzetet tesztelésre, és fitymáló mozdulattal kinyitod, mint egy nagymenő, mert neked aztán nem tudnak újat mutatni. És amikor egy pillanat alatt leolvad a nagymenőség. Mert tudnak. Mutatjuk, mit is.

A Das Keyboard cég az olyan dolog a számítástechnikában, mint az étkezésben az, ha sajtboltba mész el sajtért, vagy ültetvényszelektált kávét veszel újhullámos pörkölőktől. Van benne egy csipet finoman erős sznobéria, na meg persze drágább is a dolog, de ha már megvan és megkóstolod, akkor a különbség egyértelmű. Mivel annyi mindenben lehet a jobbat, minőségibbet, különlegesebbet keresni, mint egy szimpla billentyűzetben, ezért valószínűleg csak az igazi nerdök és true gamerek fognak a Das Keyboard 4 – Ultimate-re akadni. Miért? Mert ez a billentyűzet teljesen csupasz. Nincs rajta egy fikarcnyi segítség sem, hova üss. Hozzá nem is két fillér. De tud dolgokat, amit kistesói nem. Párnapos tesztelés után össze is gyűjtöttük csinos halomba, miket is.

1. Munkahelyi dicsőség

Betűk, ikonok és számok nélküli billentyűzet, vágod? És még tudod is használni? Ha egy ilyennel nyomod az irodában, akkor tuti zsebből adnak egy előléptetést, mert gyakorlatilag vakon gépelsz. Neked nincs szükséged a sok zavaró kriksz-krakszra a klaviatúrán, te csakis az írás tiszta élményét nyomhatod. (Neked, ugyanis például nekem az első egy órában kínosan nehezen ment a vakírás, gimnáziumi matekórák megaláztatásait idézte az élmény, hogy tíz éve gépelek, de nem tudom eltalálni az Ő-t, az M-et és az Í-t, de te tuti jobb vagy!)

2. Leheletfinom mechanika

Nyomj le bébi, gyerünk, használj! Kábé ezt duruzsolja folyamatosan az atomfekete klaviatúra, és ha egyszer elkezdtél rajta gépelni, akkor érted is, miért. Még csak arra gondoltál, hogy lenyomnál egy billentyűt, a Das Keyboard viszont már le is nyomta helyetted. Villámgyorsan és irtó kényelmesen lehet gépelni rajta, az embernek többórás munka után sem fájdulnak meg az ujjbegyei tőle, mivel kábé erőkifejtés nélkül lehet pötyögni rajta.

Szupermenő

Bevállalnád? Ha gémer vagy, és igazi gémer, akkor menni fog, ha nem, akkor nagyot fogsz koppanni. LAN-partikon tuti te leszel a geekek császára, ha ezt a billentyűzetet tolod ki az asztalra, és a többiek, akiknek ilyen nyilak meg betűk segítenek, azokat csípőből noobnak nevezheted. Szóval ez a billentyűzet már önmagában feltúrbózza a kinetikus és az egocentrikus képességeidet.

4. Könnyű csatlakozás, plusz két USB

A Das Keyboard 4 egyetlen USB-vel egyszerűen csatlakoztatható bármilyen asztali géphez vagy laptophoz: az ötlépcsős mini varázslás után már azonnal nyomhatod rajta. A zsinórja pedig elég hosszú, hogy elérjen a klaviatúratartódig, ami opcionálisan az öled is lehet persze. Emellett a billentyűzeten két plusz USB-bemenet van, ami rettentő praktikus: nem kell lehajolnod és a sötét dzsindzsásban keresgélned a gépházadon lévő pendrive-lyukakért, hanem egyszerűen két USB-t is betolhatsz a klaviatúrába, a géped pedig azonnal érzékeli is.

5. Hangkontroll

A billentyűzet jobb felső részén lévő audiofil hangerő-szabályozót úgy érzékeli a géped, mintha a sajátja lenne. Így ahelyett, hogy a gépeden húzogatnád le-fel a kurzort a hangerő növeléséhez vagy csökkentéséhez, csak pördíts ezen a karikán, és nyomd a Dasról. Ez a tulajdonság is elég jól jöhet játék közben, mert nem kell ide-oda kattintanod a hangszabályozáshoz. Plusz egy play-pause, egy forward, egy rewind és egy mute gomb is közvetlenül mellette ugyanezt a zene fölötti klaviatúrakontrollt erősíti.

6. Bábeli

Ha nem gémer vagy és nem is menőzni akarsz, akkor gyakorlati haszna az üres billentyűzetnek például az, hogy bármilyen nyelvkiosztást elbír. Tehát simán leoszthatod mondjuk bolgárra vagy héberre is, ha épp azt óhajtod – a felesleges alap karakterjelölések nem fognak zavarni.

7. Dizájn vonalzóval

Német mérnökök készítették, ezért egyrészt veszélyesen szép a fekete-vörös minimál kialakítás, másrészt lehet, hogy tovább fogja bírni, mint te. Ötvenmillió leütésre tervezték – téged terveztek annyira? A robusztusan szép dizájn mellé még egy apró mérnökös extra, hogy egy piros, alulra becsúsztatható vonalzó emeli meg a klaviatúrát. Ennek a hasznára még nem annyira jöttünk rá, de mindenesetre nagyon jól mutat. Ha tetszik a cucc és kipróbálnád magad vele élesben, akkor szörfölj a Pixel oldalára, és rendeld meg magadnak 53 990 forintért.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.