Donald Trump olyat mondott, amivel alaposan összezavarta a szavazóit
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A két hete megválasztott leendő amerikai elnök kedden a New York Times újságíróival találkozott, akik szabadon kérdezhettek tőle bármiről, ők pedig éltek is a lehetőséggel.

Többek között a klímaváltozás kérdése is szóba került, amiről Trump korábban még olyanokat mondott, hogy azt csak a kínaiak találták ki, hogy ellehetetlenítsék az amerikai ipart, majd később azt az álláspontot vallotta, hogy ha van is globális felmelegedés, arról nem az emberek tehetnek. És most?

- mondta Trump az újságíróknak arról, hogy van-e összefüggés az emberi tevékenység és a globális felmelegedés között.

Mike Grynbaum on Twitter

Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek - mondhatnánk, bár Trump arról már nem nyilatkozott, hogy most, hogy mégis van globális felmelegedés, ráadásul az is lehet, hogy az ember tehet róla, még mindig az első dolga lenne-e felmondani a párizsi klímaegyezményt, ami az egyik kampányígérete volt.

Persze mi közel sem vagyunk annyira zavarban, mint Trump szavazói, akikkel az elmúlt két hétben teljesen tótágast állt a világ: először kiderült, hogy az azért nem is lenne olyan jó, ha a muzulmánok egyáltalán nem léphetnének be az országba, aztán hogy Dél-Koreát azért mégiscsak meg kéne védeni, most meg már a globális felmelegedésről is az ember tehet. Félreértés ne essék, nagyon örülünk a hirtelen pálfordulásnak, de az biztos, hogy az emberek, akik megválasztották Trumpot, nem erre szavaztak.

(Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.