Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mint köztudott, multiplayerben nincsen pause, vagyis egy igazi gémertől sem várható el, hogy csak azért lekattanjon a Fortnite-ról, mert közben mélytengeri merülésen vesz részt, vagy elmegy kirándulni egy aktív vulkánhoz. Talán emiatt dönthetett úgy a Doogee, hogy a világnak szüksége van egy kifejezetten gémereknek készült strapamobilra, ami az S70-nel meg is született.

A kínai márka ugyan nem tartozik a mobilgyártók élvonalába, de az elmúlt években azért nagyon sokat tettek azért, hogy felhívják magukra a figyelmet: ők másolták le először (egy jóval olcsóbb telefonnal) a Xiaomi parádés keret nélküli kijelzőjét, ők voltak az elsők, akik kitalálták a kicsúsztatható előlapi kamerát (amit azóta az Oppo és a Honor is átvett), és az egyik legelső kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval felszerelt telefont is ők mutatták be.

Most a gémer-strapamobillal megint olyan területre merészkedtek, ahova előttük még senki, és elég komolyan is vették a dolgot: az S70-nel az IP68-as minősítésnek köszönhetően akár egy napon keresztül is nyomhatod a kedvenc játékaidat másfél méterrel a víz alatt (levegőt venni azért ne felejts el), de a Doogee szerint a telefon az 1450 PSI nyomást is kibírja. A Mariana-árokba azért nem érdemes magaddal vinned, de nagyjából ezer méterig jó vagy. Az S70 emellett kibírja az 55 fokos hőmérsékletet is, vagyis az erdőtűz sem lehet akadály.

Maga a telefon amúgy nem tűnik egy klasszikus gamer-alapanyagnak, bár a hatcolos full HD+ kijelző és a 6 GB RAM elég jónak mondható, de a MediaTek Helio P23 procinál azért vannak kraftosabb chipek is a piacon, és hát a 64 GB tárhely meg a 12+5 megapixeles hátlapi kamera sem a legizmosabb. Ami az S70-et mégis játékos telefonná teszi a Doogee szerint, az a hatalmas, 5500 mAh-os akksi, a speciális hűtési rendszer és a Gameboost mód, ami az alkalmazások leállításával és a proci hűtésével biztosít plusz teljesítményt.

Bár az S70 egy csúcskategóriás telefonnal nyilvánvalóan még így sem fogja felvenni a versenyt, de figyelembe véve, hogy az Indiegogóról egy a telefonhoz csatlakoztatható kontrollerrel együtt mindössze háromszáz dollárért rendelhető, azért így is elég jó vételnek tűnik.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.