Legalábbis ha igazak az NBC News által napvilágra hozott hírek, miszerint az oroszok komolyan elgondolkodtak rajta, hogy jó szándékuk jeleként kiadják az USA-nak a Moszkvában bujkáló Edward Snowdent.

Az emberáldozat ebben az esetben nem túlzás, hiszen Donald Trump megválasztása előtt elég határozottan kinyilvánította, mit csinálna a világméretű lehallgatási botrányt megszellőztető egykori CIA-alkalmazottal:

Ha ez nem is jönne össze neki, Snowdenre a nemzetbiztonsági titkok kiszivárogtatásáért és az 1917-es kémtörvény megsértéséért legjobb esetben is harminc év börtön várna az Egyesült Államokban.

Snowden leginkább abban reménykedhet, hogy Oroszország éppen nemrég hosszabbította meg két évvel a 2013-ban megadott menekültstátuszát, januárban pedig az orosz külügyminisztérium szóvivője cáfolta azokat a pletykákat, hogy Snowdent kiadnák az USA-nak.

Az érintett egyébként az üggyel kapcsolatban csak annyit írt Twitterre, hogy ez a hír is azt bizonyítja, hogy nem orosz kém, ugyanis egy ország sem lenne annyira ostoba, hogy a kémeit kiadja egy másik országnak, ezzel elriasztva a potenciális kémeket.

(Forrás: The Verge, Fotó: AFP)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon