Valószínűleg kevesen vannak, akik ne vágnák kapásból, hogy manapság a világ legértékesebb vállalata az Apple, aminek szorosan ott lohol a nyomában a Microsoft, az Amazon meg az Alphabet (aka. Google).

Ez alapján akár azt is gondolhatnánk, hogy mára a technológiai vállalatok teljesen átvették a hatalmat, a nagy olajcégek, autógyárak és kereskedelmi láncok pedig legfeljebb egy statisztaszerepet kaparinthatnak meg az IT-óriások öldöklő versenyében. Ha azonban a cégek bevételeit nézzük, egészen más kép rajzolódik ki a világról.

A Howmuch.net a Fortune magazin adatai alapján készített infografikát a világ száz legnagyobb bevételt termelő vállalatáról, az eredmény pedig nem éppen az, amihez hozzászoktunk.

Ahogy látható, 514 milliárd dolláros bevételével a Walmart üzletlánc toronymagasan vezeti a listát, utána pedig rögtön hét olyan vállalat következik, amik mind az energiaiparban (többnyire az olajbizniszben) érdekeltek. Az Apple ezen a listán csak tizenegyedik, hiszen őket még két autógyártó (a Volkswagen és a Toyota) is megelőzi, miközben például a Microsoft az első ötvenben sincs benne.

(Nyitókép: Wikimedia Commons)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon