Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy Salvador Dalí-kiállításra a világ minden táján özönlenek az emberek, de a floridai St. Petersburgban található Dalí Museum ennél is jobbat talált ki: magát a festőt állították ki, aki szelfizik is a látogatókkal.

Ha azt gondolod, hogy ez valami ócska bazári látványosság lehet, akkor nagyot tévedsz, ugyanis a spanyol szürrealista festőt a legmodernebb technológiát segítségül hívva keltették életre: a meglévő felvételekből gépi tanulással modellezték le Dalí minden egyes mozdulatát, arcmimikáját, mozgását, majd ezt az úgynevezett deepfake technológiával húzták rá egy színészre. A festő hangját egy szinkronszínész kölcsönözte, de természetesen itt is odafigyeltek rá, hogy a végeredmény megszólalásig olyan legyen, mintha a valódi Salvador Dalí beszélne hozzánk.

A rekonstruált Salvador Dalí összesen 190 ezer különböző kombinációt tud, vagyis minden látogató nagyjából személyre szabott élményt kap, és a végeredmény valóban olyan, mintha egy valódi emberrel beszélgetnél. Egy fontos különbséget leszámítva: az igazi Dalí valószínűleg sokkal kevsbé lett volna türelmes, ha reggeltől estig turistákkal kellett volna szelfizgetnie.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.