Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Huawei elhalasztotta a Mate X boltokba kerülését.

Az eredeti tervek szerint a hajlítható okostelefon már júniusban kapható lett volna, ám a kínai gyártó most bejelentette, hogy a telefon csak szeptemberben fog piacra kerülni. Hogy a döntésnek van-e köze a Huaweit sújtó amerikai intézkedésekhez, nem tudni, mindenesetre hivatalosan azért halasztották el a Mate X rajtját, hogy több idejük legyen tesztelni a telefont.

"Nem szeretnénk olyan terméket kiadni, ami rontja a cég hírnevét" - nyilatkozta a Huawei egyik szóvivője, amiből akár azt a következtetést is levonhatnánk, hogy a telefon a jelenlegi formájában rontaná a cég hírnevét, de persze az is lehet, hogy pusztán elővigyázatosak.

Ez nem is meglepő, hiszen a konkurens Samsung elég nagy pofonba szaladt bele a saját hajlítható telefonjával: a Galaxy Fold eredetileg április végén került volna boltokba, ám a tesztpéldányok kiküldése után olyan konstrukciós hibákra derült fény alig egy héttel az telefon piacra kerülése előtt, hogy a Samsungnak bizonytalan időre el kellett halasztania a Galaxy Fold rajtját.

A Mate X-et márciusban volt lehetőségünk közelebbről is megnézni, itt írtunk róla:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.