Egyszerre mozdul meg több tucat robotkutya, és ettől a hideg futkos az ember hátán
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elég para.

Az Unitree Robotics egy videóban mutatja meg, milyen – para – lenne a gépek lázadása, legalábbis ez jut eszünkbe arról a felvételről, amit alig egy hónapja posztolt a Twitter-oldalára a kínai cég.

Pedig a videó csak annyiról szól, hogy – ki tudja, pontosan mennyi, de maradjunk annyiban, hogy – rengeteg robotkutya egyszerre mozdul meg, kel fel, majd fekszik vissza (a jelenet alá pedig a Star Wars klasszikus zenéjét keverték, ami még inkább növeli az érzést):

A robotkutyát mesterséges intelligencia vezérli, nem egészen 12 kilogramm a súlya, kábé 11 km/órás sebességre képes, akkumulátora pedig akár 2 óráig is bírja. A cég közlése szerint a gépet anyagmozgatásra lehet használni például raktárakban – 5 kilogrammnyi súlyt is elbír.

Az internet népének persze azonnal beindult a fantáziája, volt olyan twitterező aki szerint Kína ezeket a robotkutyák bevetve készült az Egyesült Államok ellen hadba vonulni, míg másoknak a Black Mirror Metalhead című része ugrott be – ezt egy kicsit azért meg tudjuk érteni:

Talán ez is érdekelhet:

(Forrás: HVG)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.