Elég erősen rá fogsz kattanni a Google legújabb játékára

"Jó, akkor hozom a kalapácsot" - sóhajtottam fel, és a telefonommal az egyik kezemben elindultam a konyhaszekrény felé, de mielőtt odaértem volna, hirtelen nyertem.

Ha egyáltalán fogalmad sincs róla, hogy miről van szó, akkor biztosan nem próbáltad még ki a Google legújabb játékát, az Emoji Scavenger Huntot, aminek a lényege, hogy a telefonod kamerája segítségével meg kell keresned a különböző emoticonok valóságbeli megfelelőjét (vagy ha igazán pró vagy, akkor persze nyomhatod a laptopod kamerájával is).

A gépi tanuláson alapuló játék nem túl bonyolult: például megkapod a zokni emojit, és innentől kezdve húsz másodperced van rá, hogy találj a környezetedben egy zoknit, amire a kamerát ráirányítva már nyertél is.

A játék kis szépséghibája, hogy eléggé nagyvonalúan kezeli a helyes megfejtés fogalmát, a virág helyett például elfogad bármilyen növényt, a fejhallgató helyett pedig a fülhallgatót is. Emellett a mesterséges intelligencia sem áll mindig a helyzet magaslatán: a konyhapadlót például sikerült kalapácsnak néznie, a parkettát pedig a villanykörte és az ágy helyett is beszámította helyes megfejtésnek.

Ettől függetlenül még eléggé szórakoztató ideig-óráig, főleg így kedd délután, amikor az ember igazából már úgyis csak a kifogásokat keresi, hogy ne kelljen dolgoznia.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon