Számos történetet hallottunk már, amikor kétségbeesett emberek a Facebookon intéztek utolsó segélykérést a világhoz, mielőtt véget vetettek volna az életüknek, csak éppen a világ erre egyáltalán nem volt felkészülve, és nem tudták, hogy komolyan kéne venni a dolgot. A Facebook mostantól helyetted is komolyan veszi.

A következő hónapokban a közösségi oldal egy új funkciót vezet be, amellyel az olyan posztokat jelenthetjük az adminisztrátorok felé, amelyek szerintünk aggodalomra adnak okot. A Facebook elbírálja az ügyet, és ha úgy ítélik meg, hogy tényleg baj van, akkor egyfajta online lelkisegély-szolgálatként felkeresik az illetőt, akit tanácsokkal látnak el, és azt is lehetővé teszik, hogy beszélhessen valakivel a problémáiról (Ez nem egyenlő azzal a ma is létező funkcióval, amivel a konkrét öngyilkossági szándékot jelenthetjük a közösségi oldalnak).

Persze az új szolgáltatás már első ránézésre is hatalmas trollmágnes, amivel az emberek a haverjaikat fogják szívatni vagy a nekik nem tetsző posztokat jelentgetni (bár erre edddig is volt lehetőség), de azért reméljük, hogy a hülyéskedés nem temeti teljesen maga alá a kezdeményezést.

Hogy magyarul mikor lesz elérhető a szolgáltatás, arra tippünk sincsen, feltehetőleg jóval később, mint angolul, de addig is, ha azt látod, hogy valakinek segítségre lenne szüksége, nyugodtan írj neki néhány kedves szót - ártani nem árthat.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon