Egy cég elhunytak hamvaiból nyom hanglemezeket
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az angol Andvinyly jelmondata valami ilyesmi lenne szépen magyarul: Nyugodj bakelitben!

A cég ugyanis egy igen menő temetkezési vállalkozás, ami nem kevés összegért, számszerűsítve alsó hangon 10.000 angol fontért akár egy egész szertartást is meg tud szervezni. Persze az Andvinyly nem azért lett a közbeszéd tárgya, mert túlárazott temetéseket szerveznek, hanem azért, mert a világon elsőként ők vállalkoztak arra, hogy a szeretett elhunyt hamvaiból hanglemezt nyomnak.

A rendezvényszervezők munkadíjából kiindulva azt gondolhatnád, hogy egy préselt hanglemez sem lehet különösebben olcsó, és az a helyzet, hogy ez így is van. A legolcsóbb csomag ára 3.000 angol fontnál kezdődik, ami 30 darab, egyenként 24 perces hanganyagot tárolni képes lemezt foglal magába, melyek címkéire felnyomtatják az elhunyt fényképét, születési idejét, az elhalálozás napját, illetve azt, hogy pontosan mi hallható a bakeliten.

A cég nem csak emberek, de állatok hamvait is befogadja, igény esetén pedig a 3000 fontos ár további tételekkel is növelhető, úgy mint személyre szóló, vászonra festett emlékkép, ami darabonként 3500 font, vagy az elhunyt hangjával mixelt zene, ami számoként extra 500 fontot jelent.

A céget 2010-es megalapítása idején egyszer már szájra vette a világsajtó. Az apropó, amiért most ismét reflektorfénybe került, nem más, mint ez a megható filmecske, melyben az ötletük emberi aspektusait igyekeznek kidomborítani.

Nos, vélemény?

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.