Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az egész kezdődött azzal, hogy mini tengeralattjárót épített a gyerekek megmentésére, és végződött azzal, hogy nyilvánosan lepedofilozta a mentőakció egyik vezetőjét.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Elon Musk úgy oldotta volna meg az elárasztott barlangban rekedt tizenkét gyerek és edzőjük megmentését, hogy a SpaceX mérnökeivel építtetett egy mini tengeralattjárót, vagyis inkább kapszulát, amiben elképzelése szerint egyesével ki lehetett volna hozni a bajbajutottakat. Ennek a használatára végül nem került sor, hiszen mire a kapszula egyáltalán megérkezett Thaiföldre, a mentés már folyamatban volt, a búvároknak pedig alig két nap alatt sikerült is kihozniuk az összes gyereket a barlangból.

Ezzel nem jöttek ki a gyerekek a barlangból

Talán mondanunk sem kell, hogy a mentésben részt vevők azóta nem kis médiafigyelmet kapnak, a legnagyobb tévétársaságok és újságok keresik őket egy nyilatkozatban reménykedve. Vern Unsworth, a mentés egyik vezetője pedig nemrég nyilatkozott is a CNN-nek, és amikor Musk ötlete szóba került, többek között azt mondta, hogy "kizárt, hogy működött volna", valamint hogy véleménye szerint az egész csak egy PR-fogás volt, majd a gondolatmenetét azzal fejezte be, hogy Musk "feldughatja a tengeralattjáróját oda, ahol fáj".

Függetlenül attól, hogy Musk megoldása működött-e volna vagy sem, ez azért nem volt egy túlságosan kifinomult megjegyzés, de hát Unsworth nem egy (vagyis több) milliárd dolláros cég tulajdonosa, szóval nagyjából következmények nélkül nyilatkozik azt, amit akar a neki kijáró tizenöt perc hírnévben.

Muskban viszont ennek hallatán úgy elszakadt a cérna, hogy annál elszakadtabb cérnát még nem láttál. Először is kifejtette, hogy a thaiföldi tartózkodása alatt még a barlang környékén sem látta Unsworth-t, majd beígérte, hogy visszamennek Thailföldre, és megmutatják, hogy a tengeralattjáró igenis ki tudna jutni a barlangból. De még hátra volt a grand finale, ugyanis Musk szerint meglehetősen gyanús, hogy Unsworth Thaiföldön él, és hogy mindenki számára világos legyen, mit ért ez alatt, az utolsó Tweetjét így zárta: "bocsi, pedo srác, de te kérted".

(Forrás: Independent)

Persze Musktól nem először látjuk azt, hogy valamin kiakad, és aztán kitwitteli magából a dolgot, de ezúttal valószínűleg ő is érezte, hogy túl messzire ment, mert a posztokat néhány órán belül törölte a Twitter-oldaláról. Ha Musk a mini tengeralattjárót valóban PR-fogásnak szánta, akkor ez minden idők legkatasztrofálisabb PR-fogása, amit valaha láttunk.

(Nyitókép: Henry Ford)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.