Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Korábban már írtunk Elon Musk Boring Companyjáról, ami a városi közlekedést reformálná meg alapjaiban azzal, hogy a forgalmat leviszi a föld alá. Időközben pedig el is készült az első kísérleti alagút Los Angeles alatt, ami eléggé emlékeztet valamire.

A Musk által Instagramon megosztott videó alapján ugyanis az alagút nagyjából úgy néz ki, mint egy kisebb nyomtávú metró alagútja, amiről azt is tudni lehet, hogy az eredeti tervekkel ellentétben elsősorban nem az autók, hanem a gyalogosok és a biciklisek közlekedését könnyítené meg.

First Boring Company tunnel under LA almost done! Pending final regulatory approvals, we will be offering free rides to the public in a few months. Super huge thanks to everyone that helped with this project. Strong support from public, elected officials & regulators is critical to success. As mentioned in prior posts, once fully operational (demo system rides will be free), the system will always give priority to pods for pedestrians & cyclists for less than the cost of a bus ticket.

406.6k Likes, 9,546 Comments - Elon Musk (@elonmusk) on Instagram: "First Boring Company tunnel under LA almost done! Pending final regulatory approvals, we will be..."

Persze nem lenne Elon Musk Elon Musk, ha csak simán újra feltalálta volna a földalattit: a Boring Company alagútjaiban nem metrószerelvények, hanem kisebb kapszulák fognak közlekedni, ráadásul a hagyományos metróval ellentétben autók szállítására is alkalmas lesz (még ha nem is ez lesz az elsődleges funkciója).

Ami pedig valóban nagyon lényeges különbség, hogy Elon Musk rengeteg ilyen alagutat építene, amelyek gyakorlatilag egy város alatt húzódó autópályát alkotnának, vagyis ha az ötlet nem is teljesen eredeti, a közlekedést kétségkívül forradalmasítani fogja.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.