Mondjuk mi is eléggé síkidegek lennénk, ha éppen a mi hatvanmillió dolláros rakétánk közelítene a Földhöz, és azt látnánk, hogy valami nem stimmel. A National Geographic testközelből örökítette meg az űrtörténelmi pillanatot, amikor a SpaceX-nek először sikerült visszahoznia egy többször felhasználható rakétát, az egy éve készült felvételeket pedig most hozták nyilvánosságra.

Elon Musk, a SpaceX tulajdonosa egy évvel ezelőtt Cape Canaveralban izgulta végig a többször felhasználható Falcon-9 rakéta kilövését, aminek nem kis tétje volt: a SpaceX előző kísérletei a rakéta épségben történő visszahozására rendre kudarccal zárultak, a Falcon-9 minden alkalommal egy rakás lángoló ócskavasként végezte.

Érthető, hogy Elon Musk is kicsit ideges volt, a visszatérő rakétát nézve csak azt hajtogatta elhaló hangon, hogy ez elég rosszul néz ki.

Fölöslegesen aggódott, hiszen mind a kilövés, mind a rakéta által szállított műhold pályára állítása, mind pedig a visszatérés nagyon simán zajlott, igaz, a Falcon-9 ekkor még nem a SpaceX által kifejlesztett vízi platformon landolt, hanem a szárazföldön.

A sikeres landolás pillanatában aztán elszabadult a pokol: a SpaceX-esek nagyjából úgy ünnepeltek, mintha éppen megmentették volna a Földet egy felénk száguldó aszteroidától, Elon Musk pedig ugrálva rohant befelé, hogy lepacsizzon a többiekkel.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon