Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

McLaren márkájú okostelefon eddig is volt a OnePlus kínálatában, de a most bemutatott Concept One nemcsak a sportkocsigyár logója miatt különleges, hanem azért is, mert képes eltüntetni a hátlapi kameráit.

Ha a Sony bemutathat egy elektromos autót, akkor a McLaren miért ne villanthatna egy okostelefont? A brit sportkocsimárka nevét eddig is viselte egy különkiadás a OnePlus kínálatában, most azonban egy izgalmas készüléket hoztak össze a mobilgyártóval közösen. A CES-en bemutatott Concept One bőr hátlapja a McLaren jellegzetes narancssárga színében pompázik, és egy McLaren logó is került oda, ahol a kameráknak kellene lenniük.

A lencséket egy elektrokromatikus üveglap alá rejtették, ami képes villámgyorsan elsötétedni, majd újra felfedni a kamerát, amikor szükség van rá. Az ehhez szükséges idő 0,7 másodperc, vagyis gyorsabban vált színt az üveg, mint ahogyan megnyílna a kamera alkalmazása.

A megoldás kétségkívül látványos, és a telefonon más haszna is van, ugyanis háromféle köztes állapotot is lehet kapcsolni, amikor szürke fényszűrőként működik az üveg. A Concept One, mint a neve is mutatja, egyelőre koncepció, de a OnePlust ismerve nem lepődnénk meg, ha hamarosan gyártásba kerülne.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.