Emlékszel még rá, milyen volt a legelső Android?

Egy nap híján kereken tíz évvel ezelőtt, 2008. szeptember 23-án mutatta be a Google az első Android operációs rendszert. A bejelentés mindenkit kicsit váratlanul ért, hiszen az akkor még a leginkább a keresőjéről ismert cég korábban egyáltalán nem volt érdekelt a mobil üzletágban, de az idő őket igazolta.

Az első telefon, amin az Android futott a T-Mobile G1 (avagy HTC Dream) volt, amire nem nagyon emlékezhetsz, hiszen ezt a telefont Magyarországon nem lehetett kapni.

Így nézett ki az Android Market (a Google Play elődje) az első Androidon

Talán jobb is így, hiszen bár az idő megszépíti a dolgokat, az Android 1.0 mai szemmel nézve azért eléggé kezdetleges volt: nem volt benne virtuális billentyűzet és automatikus képernyőforgatás, nem támogatta a videórögzítést, és nagyjából úgy nézett ki, mintha egy Windows 95-öt próbáltak volna átültetni mobilra.

Ezt az érzést csak tovább erősítette Steve Horowitz, a Google fejlesztési igazgatója, aki a két számmal nagyobb ingjében tényleg úgy nézett ki az Android bemutató videójában, mintha a '90-es évekből mászott volna elő:

Az első, itthon is kapható androidos telefon amúgy szintén egy HTC-teló volt, a HTC Hero, amit 2009. augusztus 17-től lehetett kapni a Vodefone-nál, ezen azonban már az 1.5-ös Android futott. Bár a 3,2 colos, 480x320 pixeles kijelző, az 528 MHz-es Qualcomm-proci és a 288 MB RAM ma már eléggé megmosolyogtató, a telefon a maga idejében valódi űrtechnológiának számított.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon