Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Igen, a robotok már pizzát is készítenek.

Miközben a robotok a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban már sok munkát végeznek (emberi felügyelet mellett vagy anélkül), a gasztronómiában nemigen jeleskednek, persze ez azért van, mert a sütést-főzést mi, emberek nem szívesen bízzuk rájuk.

Egy kaliforniai pizzasütő cég – ami mögött Julia Collins és a többek között FarmVille-t a világra szabadító Alex Garden áll – viszont pontosan ezzel próbálkozik, a Zume Pizza ugyanis robot- és mesterségesintelligencia-technikákkal készíti el a pizzákat.

A robotok óránkénti kábé 370 pizzát képesek megsütni

Lényegében minden a robotok csinálnak a szinte teljesen automatizál, gyártóüzemre emlékeztető konyhában a rendelés felvételétől kezdve a pizza elkészítéséig. Ha pedig a megrendelő túl messze lakik, akkor a pizzakiszállító járműben dobják össze a pizzát a robotok, nehogy már hidegen érjen célba.

A kézművesnek nevezett, mindig friss és vegyi tartósítószerektől mentes pizzákhoz egyébként kizárólag helyi termelőktől szerzik be az alapanyagokat.

Food Network

At Zume Pizza in Silicon Valley, ROBOTS ARE THE CHEFS! 🍕🍕 Watch the full episode with Feast of Fiction on our Youtube channel: http://bit.ly/2BnNJvY. #CuttingEdge Jimmy Wong

Egy 18 inch-es (kábé 36 cm-es) robotpizza ára kiszállítással együtt 15 dollár, azaz 4300 forint körül van.

(Forrás / fotó: Szuperfarm / The Verge)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.