Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szemkontaktus növeli a bizalmat, naturális hazugságvizsgálóként is működik, és megvéd attól is, hogy a kiszemelt lányt azonnal elijeszd azzal, hogy csak a melleit nézed, szóval egy tök hasznos dolog, mint az altató vagy az őszinteség, de az altatóhoz és az őszinteséghez hasonlóan ezt is komoly gondokat okozhat, ha túlzásba viszed.

Akkor ugyanis nem megbízhatónak fogsz tűnni, hanem azt fogják rólad gondolni, hogy

Tehát adja magát a kérdés, hogy mégis mennyi ideig kell valakinek a lyukat bámulnod a szemeiben, hogy ne tűnj se túl félénknek, se hazudozósnak, se nem normálisnak?

Erre ugye normális ember azt válaszolná, hogy Afrikában meg éheznek, de brit tudósoknak szerencsére volt rá idejük, hogy utána járjanak a válasznak. A kísérletben 498 emberrel nézettek meg egy videót, amin semmi más nem volt látható, mint egy ember, amint őket bámulja, eközben pedig a kísérleti alanyok szemmozgását és pupilláját egy szemkövető rendszerrel figyelték.

Az eredmény az lett, hogy az emberek átlagosan

ami egy teljesen hihető eredménynek hangzik, bár mi azért kíváncsiak lettünk volna arra is, hogy vajon ugyanaz az eredmény jön-e ki akkor is, ha az a szem történetesen Palvin Barbihoz vagy pedig ehhez a csókához tartozik:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.