Saját moziteremben próbáltuk ki az Epson két és félmillió forintos projektorát

Moziba járni király, de mondunk jobbat: reggel felkelsz, és miközben megvakargatod a töködet, szépen felsétálsz a saját mozitermedbe, ahol aztán azt nézel a széles vásznon Mad Maxtől kezdve a Youtube-os cicás videókig, amit csak akarsz. Ezt onnan tudjuk, hogy kipróbáltuk.

A budafoki Dreamcinemába szervezett sajtóeseményt az Epson rántotta össze, hogy méltó környezetben mutathassák be a Magyarországra most érkező legmenőbb projektorukat, az EH-LS10000-et. A lézeres fényforrású, reflektív LCD-panelekkel, 4K-felskálázással és 3D-funkcióval ellátott vetítőgép annyiba kerül, mint egy új Suzuki, de egy óra után kiderült, hogy ez valójában aprópénznek számít azoknak, akik ilyesmit vásárolnak.

Mert hogy a Dreamcinemában van olyan moziszoba, aminek a teljes felszerelése tokkal-vonóval a hatvan millát is elérheti, és önmagában a vászon háromszor annyiba kerül, mint az Epson projektora. Ez mondjuk már tényleg az a szint, amikor úgy érzed, hogy egy moziteremben ülsz, azzal a különbséggel, hogy itt a székeknek a támlája és a lábtartója is elektronikusan állítható, meg persze nem csámcsog bele a füledbe a melletted ülő.

A mozi-fíling megteremtésében nem kis szerepet játszott a hátunk mögött szuperhalkan zümmögő LS10000 - persze nem tudhatjuk, hogy más projektorokkal mennyire más az élmény, de az biztos, hogy a lézeres technológiának köszönhető kiemelkedő színhűség, és a reflektív panelek által biztosított különösen jó képminőség együtt egy sokkal jobb vizuális élményt biztosít, mint amit a legtöbb moziban kapsz. A lézereknek az az előnye is megvan, hogy a normál projektorokhoz képest jóval tartósabbak, tehát a két és félmillió forintodért jó esetben egész hátralevő életedre lesz egy kiváló vetítőgéped: az Epson 30 ezer üzemórára lőtte be az LS10000 élettartamát, ami azt jelenti, hogy negyven éven keresztül minden nap megnézhetnél egy filmet, mire felmondja a szolgálatot.

Erről persze a többségünk legfeljebb csak álmodozhat, de ha kicsit lejjebb adod az igényeidet, akkor a Dreamcinema már nyolcmillió körül is ki tud neked találni egy belépőszintű moziszobát, és az Epsonnak is vannak kevésbé drága, de házimozizáshoz még mindig tökéletes megoldásai, például a nyolcszázezer forint körüli Epson 9200, amit egy kisebb teremben próbálhattunk ki.

Igaz, ez még mindig nagyon sok, de életcélnak végül is nem rossz program, és egy filmrajongó számára legalább annyira motiváló lehet, mint mondjuk az autók szerelmeseinek saját Porschére vagy C-osztályos Mercire gyűjteni. Saját tapasztalatból mondjuk, hogy ezért a kényelemért biztosan megéri néhány évig párizsis zsömlén élni.

(Fotó: Dreamcinema, Player)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon