Érkezik a minden operációs rendszerrel használható Alcatel
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Érdekes, hogy miközben a PC-knél és laptopoknál megszoktuk, hogy bármilyen oprendszert telepíthetünk rájuk Windowstól Ubuntuig, a telefongyártók mindeddig előszeretettel döntötték el helyettünk, hogy milyen operációs rendszert fogunk használni, ha az ő készüléküket választjuk. Ezen próbál változtatni a hamarosan érkező Alcatel Pixi.

A francia-kínai gyártó legújabb telefonjára ugyanis bármilyen operációs rendszer telepíthető, egész pontosan a tulajdonos a vásárláskor maga döntheti el, hogy Androiddal, Windows-zal vagy Firefox OS-sel kéri a telót. Igaz, a kizárólag Apple-termékekhez elérhető iOS, valamint az olyan jelentéktelenebb oprendszerek, mint a Tizen vagy az Ubuntu touch egyelőre nem játszik, de ez már így is sokkal nagyobb szabadságot biztosít, mint amit eddig megszoktunk.

A Pixi egyébként nem csak ebben ad szabad kezet a felhasználónak, hiszen a telefon rögtön négyféle, 3,5 colos, 4 colos, 4,5 colos és 5 colos kijelzővel érkezik, amelyek közül a legkisebben biztosan nem lesz LTE-támogatás. Hogy ezen kívül miben különböznek még, vagy hogy egyáltalán milyen teljesítményre, kamerára, akksira számíthatunk, az egyelőre titok, ezeket az információkat ugyanis a néhány nap múlva kezdődő CES-re tartogatja az Alcatel, amelyet már csak ezért is érdemes lesz fél szemmel követni.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.