Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy megbízható elemző szerint az Apple 2016 első felében új telefont mutathat be, ami az iPhone 6s kisebb verziója lesz.

A pletyka elsőre meglepőnek tűnik, de eléggé hiteles forrásból származik: a kínai Ming-Chi Kuo korábban helyesen jósolta meg, hogy az iPhone 6 két méretben érkezik, és az iPhone 6s specifikációját is előre megmondta. Az elemzések pedig most azt dobták ki neki, hogy az Apple már év elején bemutathat egy új telefont.

Bár korábban voltak olyan pletykák, hogy a cég az iPhone 6s bemutatásával egy időben újra pályára küldi a fapadosabb c-szériát, Kuo szerint az új telefon inkább egy kisebb 6s-nek, vagy az 5s felújított változatának tekinthető, mint egy b-kategóriás iPhone-nak. Erre pedig az Apple-nek valóban minden oka meglenne, hiszen az 5s a mai napig annyira népszerű, hogy pénzügyileg minden bizonnyal megérné nekik egy felújított változat bemutatása.

iPhone 5s

Mivel a telefonon minden bizonnyal az új iOS 9 futna, így Kuo szerint a teljesítményében nem lenne különbség az iPhone 6s-hez képest: a négy colos telefont ugyanaz az A9 proci üzemeltetné, mint a nagyobbik változatokat, két fontos különbség viszont így is lesz a szeptemberben bemutatott telókhoz képest:

  • az egyik a már említett, négy colos kijelző, ami jóval kisebb, mint a 6s 4,7 valamint a 6s Plus 5,5 colos kijelzője,
  • emellett a telefonból kimaradhat a 6s egyik legnagyobb újdonsága, a nyomásérzékeny kijelző is.

A pletyka már csak abból a szempontból is érdekes, hogy a hírek szerint a Samsung szintén borítani készül az eddigi papírformát, és már januárban bemutatják az új Galaxy S7-et, így a két nagy rivális már rögtön az év elején szembekerülhet egymással.

(Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.