Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha tippelnünk kellett volna, hogy a komolyabb közösségi oldalak közül melyik lesz a következő, ami a süllyesztőben végzi, a digitális faliújságként funkcionáló Pinterest elég előkelő helyen szerepelt volna a listán. Ők viszont kézzel-lábbal kapaszkodnak a XXI. századba, és most sikerült is előállniuk egy olyan ötlettel, amit túlzás nélkül nevezhetünk korszakalkotónak.

A Pinterest mobilalkalmazásán belül elérhető Lens-et ugyanis nem véletlenül emlegetik "a tárgyak Shazamja"-ként: az alkalmazás képes rá, hogy bármilyen tárgyat felismerjen, amiről fotót készítünk, majd ez alapján hasonló találatokat adjon a felhasználóknak.

A Pinterest alapítója a program bemutatóján egy gránátalmát mutatott a Lensnek, ami azonnal szórta is a tippeket: gránátalmás kenyér, gránátalmás szendvicsek és hasznos tanácsok gránátalma hámozásához. És ez csak egy a sok lehetőség közül, a telefonunkat az éjszakai égboltra irányítva például rögtön kapjuk is a legszebb tájképeket "csillagos ég"-témakörben.

A funkció persze nem teljesen előzmény nélküli, hiszen a vizuális keresés lehetősége eddig is megvolt, ezt egészítették ki most azzal, hogy már nem csak a pineken látható dolgokra kereshetünk rá, hanem a valóságban látott tárgyakra is.

A Lens egyetlen hibája, hogy egyelőre béta fázisban van, ezzel együtt pedig csak az amerikai felhasználóknak elérhető, de figyelembe véve, hogy mekkora hatalmas ötlet, valószínűleg nem sokat kell várnunk, amíg hozzánk is elér.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.