Ez a felfedezés teljesen megváltoztathatja, amit a Marsról gondoltunk

A legújabb vizsgálatok szerint ugyanis a vörös bolygón jóval több víz lehet, mint amennyiről eddig tudtunk.

Ez azért elég nagy fordulat ahhoz képest, hogy tavalyig még azt sem tudtuk, hogy egyáltalán van folyékony víz a Marson. Az Európai Űrügynökség és a Dél-Kaliforniai Egyetem kutatói viszont az elmúlt hetekben olyan felfedezéseket tettek, amik teljesen megváltoztatják, amit a bolygóról eddig gondoltunk. A kutatók újfajta módszerrel elemezték ki a vörös bolygó körül keringő Mars Express űrszonda adatait, amiből megállapították, hogy

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Mars az új Maldív-szigetek. A kutatók ugyanazzal a módszerrel elemezték a Marsról rendelkezésre álló adatokat, amivel az Arab-félsziget és az észak-afrikai Szahara felszín alatti vízhálózatát is sikerült feltérképezni, márpedig az említett két hely nem éppen H2O fellegvára, hiába a felszín alatti vizek.

A felfedezés ugyanakkor számos új lehetőséget adhat egy jövőbeni Mars-expedícióhoz, eddig ugyanis tényként kezelték, hogy egy ilyen expedíció csakis a bolygó déli sarkánál szállhat le, mivel csak ott található meg az üzemanyag gyártásához és egyéb dolgokhoz is nélkülözhetetlen víz.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon