Ez a felfedezés teljesen megváltoztathatja, amit a Marsról gondoltunk
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A legújabb vizsgálatok szerint ugyanis a vörös bolygón jóval több víz lehet, mint amennyiről eddig tudtunk.

Ez azért elég nagy fordulat ahhoz képest, hogy tavalyig még azt sem tudtuk, hogy egyáltalán van folyékony víz a Marson. Az Európai Űrügynökség és a Dél-Kaliforniai Egyetem kutatói viszont az elmúlt hetekben olyan felfedezéseket tettek, amik teljesen megváltoztatják, amit a bolygóról eddig gondoltunk. A kutatók újfajta módszerrel elemezték ki a vörös bolygó körül keringő Mars Express űrszonda adatait, amiből megállapították, hogy

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Mars az új Maldív-szigetek. A kutatók ugyanazzal a módszerrel elemezték a Marsról rendelkezésre álló adatokat, amivel az Arab-félsziget és az észak-afrikai Szahara felszín alatti vízhálózatát is sikerült feltérképezni, márpedig az említett két hely nem éppen H2O fellegvára, hiába a felszín alatti vizek.

A felfedezés ugyanakkor számos új lehetőséget adhat egy jövőbeni Mars-expedícióhoz, eddig ugyanis tényként kezelték, hogy egy ilyen expedíció csakis a bolygó déli sarkánál szállhat le, mivel csak ott található meg az üzemanyag gyártásához és egyéb dolgokhoz is nélkülözhetetlen víz.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.