Ez a koncepciójármű autó, hajó és tengeralattjáró egyben

Az Imaginactive egy olyan blog, mely egy rakás fura koncepciót mutat be, hogy ezzel inspirálja a technológiai fejlődést. A szájt ötletgazdája, bizonyos Charles Bombardier most kitalált még valamit, amiről első pillantásra nem tudjuk eldönteni, mennyire jó ötlet.

A neve egyébként legalább annyira hülyén hangzik, mint amennyire idétlen a jármű kinézete: Libelule-nak hívják, és tulajdonképpen nem más, mint egy utazófülke, amit két hatalmas kerék közé szereltek.

A Libelule szárazföldön és vízen is közlekedik, ha pedig az utasnak nagyon melege van, ezzel a bigyóval minden gond nélkül lemehet akár a víz alá is. Egy vízálló érintőképernyőn csupán azt kell beállítania, hogy milyen mélyre kíván merülni, a szerkezet pedig az utasfülkét használva ballaszttartályként, már indul is a vízvonal alá.

Igen, jól olvastad, a Libelule a fülkébe szívattyúzza a vizet merülésnél, azaz a vezető mindenképpen elázik, ha meg akarja nézni a tó fenekét. A koncepciójármű természetesen teljesen elektromos - még szép, hiszen a víz alatt egy robbanómotor nem igazán érezné magát elemében - és egyelőre még csak ötlet szintjén létezik.

Nem vagyunk benne biztosak, hogy érdemes lenne a Libelule-t megfuttatni a Kickstarteren. Minket valahogy nem győzött meg.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon