Ez a profi szerelő leleplezi az Apple nagy hazugságát, ami neked is rengeteg pénzedbe kerülhet
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szakszerviz ezer dollárért javította volna meg a MacBook Airt, amiben csak egy nyolcdolláros kábelt kellett kicserélni.

Louis Rossmann elég sokat tett érte, hogy megutáltassa magát az Apple-lel, hiszen a Youtube-csatornáján rendszeresen tesz közzé olyan videókat, amikben kisebb, otthon is elvégezhető javításokhoz ad hasznos tanácsokat. Hogy ez miért fájhat az Apple-nek, azt tökéletesen példázza a legújabb videója, amiben egy képernyőhibás MacBook Airt tesz rendbe pillanatok alatt.

A tulajdonos először természetesen az Apple-szervizbe vitte a gépet, ahol azonnal megkínálták egy ezerdolláros javítással, aminek keretében nem csak a laptop kijelzőjét, de az alaplapot és a GPU-t is kicserélték volna. Utóbbit annak ellenére is külön tételként kezelték, hogy a MacBook Airben a proci (és ezzel együtt az integrált GPU) bele van forrasztva az alaplapba, vagyis az alaplap cseréje automatikusan a GPU cseréjét is jelenti.

A fejlemények tükrében a srác inkább köszönte szépen, és megkereste Rossmannt, aki rövid vizsgálat után megállapította, hogy a laptopban egy 8 dolláros kábel romlott el, amitől a számítógép hall szenzorja megkergült. Ez a mágneses szenzor felel azért, hogy a kijelző automatikusan kikapcsoljon, ha lecsukod a laptop tetejét.

Az Apple tehát most nem keresett majdnem háromszázezer forintot egy alig kétezer forintos hibán, de emiatt nem nagyon tudjuk sajnálni őket.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.