A szakszerviz ezer dollárért javította volna meg a MacBook Airt, amiben csak egy nyolcdolláros kábelt kellett kicserélni.

Louis Rossmann elég sokat tett érte, hogy megutáltassa magát az Apple-lel, hiszen a Youtube-csatornáján rendszeresen tesz közzé olyan videókat, amikben kisebb, otthon is elvégezhető javításokhoz ad hasznos tanácsokat. Hogy ez miért fájhat az Apple-nek, azt tökéletesen példázza a legújabb videója, amiben egy képernyőhibás MacBook Airt tesz rendbe pillanatok alatt.

A tulajdonos először természetesen az Apple-szervizbe vitte a gépet, ahol azonnal megkínálták egy ezerdolláros javítással, aminek keretében nem csak a laptop kijelzőjét, de az alaplapot és a GPU-t is kicserélték volna. Utóbbit annak ellenére is külön tételként kezelték, hogy a MacBook Airben a proci (és ezzel együtt az integrált GPU) bele van forrasztva az alaplapba, vagyis az alaplap cseréje automatikusan a GPU cseréjét is jelenti.

A fejlemények tükrében a srác inkább köszönte szépen, és megkereste Rossmannt, aki rövid vizsgálat után megállapította, hogy a laptopban egy 8 dolláros kábel romlott el, amitől a számítógép hall szenzorja megkergült. Ez a mágneses szenzor felel azért, hogy a kijelző automatikusan kikapcsoljon, ha lecsukod a laptop tetejét.

Az Apple tehát most nem keresett majdnem háromszázezer forintot egy alig kétezer forintos hibán, de emiatt nem nagyon tudjuk sajnálni őket.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon