Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És ha ezt még ki is bekkeltük, akkor is temérdek düh töltheti meg a szabadra és csodásra tervezett pillanatainkat akkor, ha éppenséggel nem tudunk eléggé lazítani az óriási hőség vagy a rikító napsütés miatt, mer' már épp a tökünk kivan. Igen, ilyenkor könnyen hálátlan, hisztis alakoknak tűnhetünk, hiszen nyár van, az isten szerelmére, mégis mi a fenét vártunk; ráadásul ezért imádkoztunk decemberben, januárban és februárban is két hosszúra sikerült vacogás között.

De egymás közt szólva azért valljuk be: a 21. századi átlagpolgár nyaralásához hozzátartozik az, hogy olykor csetel, olvasgat, netezik, zenét hallgat, vagy éppen megfelelő hőmérsékletű folyadékkal oltaná a szomját üdülés közben is.

Összehoztak így egy különleges napernyőt, amely biza' elég fullosra sikeredett. Első körben annyit róla, hogy védi az arcunkat a leégéstől, és mellesleg kellemes árnyékot is biztosít.

Mindezekből következik az, hogy nem szükséges napszemüvegben kuksolnunk egyfolytában. Így még akár az egyik könyvünket vagy a telefonunkat is nyugodtan a kezünkbe ragadhatjuk, láss csodát, még a betűket is rendesen látni fogjuk. De a napernyő a széltől vagy a homoktól is megvéd bennünket – ez Ausztráliában tényleg jól jöhet, de akár egy tengerparti nyaralás során is –, és egy kis intim szférát is biztosít a számunkra, amiért gyakran hálásak lehetünk.

Azt ugye már ki sem kell emelnünk, hogy így nem szükséges árnyék után vadásznunk, hogy megteremthessük a méltó helyet a sörnek és a kajának.

De ezzel még nincs vége a mesének. Napelemmel szerelték fel, amely szeretett csillagunk energiáját gyűjti össze nekünk, hogy egy USB-porton keresztül a szolgálatunkra ajánlja. De a telefontöltés mellett van még egy remek kis trükk a tarsolyában:

Így aztán igazán teljes lehet az üdülés.

Egy képen a lényeg

A projektre eredetileg 25 ezer ausztrál dollárt szerettek volna gyűjteni, de már közel 140 ezernél tartanak, szóval igencsak elnyerte az emberek tetszését. Amennyiben neked is felkeltette az érdeklődésedet, 50 ausztrál dollárért (nagyjából 10 ezer forintért) rendelheted meg magadnak az ernyőt, amely novemberre várhatóan meg is érkezik. Igen, ez kicsit szar ügy, mert akkorra már pont véget ér a nyár, de ha ez vigasztal: Ausztráliában csak decemberben kezdődik!

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.