Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha azt hitted, hogy a hekkerek célja tényleg az volt, hogy megakadályozzák a Kim Dzsongun meggyilkolásáról szóló film bemutatását, akkor bizony nem ismered eléggé az embereket. De akkor mégis mit akartak?

Természetesen pénzt, mi mást.

Ezt a támadást magára vállaló GOP (Guardians of Peace) által legutóbb kiszivárogtatott adatokból tudjuk, amelyek között többek között megtalálható a Sony Pictures néhány magas rangú vezetőjének, többek között Michael Lynton ügyvezető igazgatónak és Amy Pascal elnöknek a levelezése is.

A levelezésekből kiderül, hogy egy magát God'sApstlsnak nevező csoport a támadás előtt levelet küldött a Sony vezetőinek, amelyben pénzügyi kompenzációt követeltek a Sony Pictures által okozott "károkért" cserébe. Ez némileg cáfolni látszik azt az elméletet, hogy a hekkertámadás mögött hivatalos észak-koreai hekkerek állnak, akik Az interjú című film bemutatását próbálják megakadályozni a zsarolással, persze ki tudja... lehet, hogy Kim Dzsongun egyszerűen úgy volt vele, hogy kössük össze a kellemest a hasznossal.

A hekkereknek egyébként esélyük sem volt a meggazdagodásra, hiszen a kiszivárgott adatokból az is kiderül, hogy a Sony vezetői meg sem nyitották az e-maileket.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.