Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Michio Kaku tanácsa elsőre meglehetősen furcsa, pedig ha jobban belegondolsz, teljesen logikus.

Mert mit telhetnél, ha te, a teljesen józanul gondolkodó, két lábbal a földön járó ember abban a kellemetlen szituációban találod magad, hogy tegnap este a Barátok Közt alatt egyszer csak elraboltak az ufók? Mondjuk, hogy gond nélkül megúsztad, de a neheze csak most jön: világgá kürtölöd a dolgot, tudva, hogy az emberek túlnyomó többsége komplett őrültnek fog tartani, vagy pedig bölcsen hallgatsz róla, ami meg mégiscsak olyan, mintha titokban másznád meg a Mount Everestet. Michio Kaku, a New York-i City College elméleti fizika professzora ezért az javasolja, hogy ha elrabolnak az idegenek,

"Nem számít, hogy mi az: lehet egy földönkívüli papírnehezék, egy földönkívüli chip, egy földönkívüli iratkapocs. Csak lopj el valamit, amivel később el tudsz dicsekedni mindenkinek. Máskülönben csak a te szavad áll mások szavával szemben" - javasolja a professzor, és őszintén szólva ennél bölcsebb tanácsot már rég hallottunk.

Kaku szavai alapján egyébként valószínűtlen, hogy az űrlények bárkit is elrabolnának, ugyanis a professzor úgy véli, hogy az idegenek nem bajlódnának olyan kőkorszaki technológiákkal, mint az űrhajók, és fizikai utazás helyett egyszerűen a tudatukat küldenék el lézerek segítségével. Ebből kiindulva pedig az is lehetséges, hogy az ufók már réges-régen meglátogattak minket, csak egyszerűen nem vettük észre.

(Forrás: Curiosity.com, Nyitókép: Getty)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.