Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Néhány felhasználó megsértődött a kipirosodott, tokás "fat" (magyarul eltelt) hangulatjelen, így a közösségi oldal törli az emoticont a választható lehetőségek közül.

Az ellenzők szerint a "kövérség (fat) nem egy érzés" (angolul a fat egyszerre jelent kövéret és hájat), és az emoticon sértette azokat, akik valamilyen étkezési rendellenességben szenvednek, vagy a külsejük miatt alacsony az önbecsülésük.

Ennyi erővel törölhetnék a betegnek érzi magát ikont is a súlyos betegségben szenvedők (a betegség nem egy érzés), vagy a hülyének érzi magát ikont az alacsony intelligenciájú emberek (a hülyeség nem egy érzés) megsértése miatt, de nem akarunk ötleteket adni.

Azt nem tudjuk, hogy a spárati döntés a fat emoticon magyar megfelelőjét, az eltelt ikont is érinti-e, hiszen ez sokkal kevésbé félreérthető – igazából azt sem tudjuk, hogy ez az emoticon eddig is ilyen néven futott-e, vagy most emiatt az ügy miatt változtatták meg, de ha te még emlékszel rá, hogy tegnap is eltelt volt-e az eltelt, akkor taníts minket a Facebookon.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.