Hamarosan már csak érdekes cikkek lesznek a Facebookon
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A felhasználók aktivitása (lájkok, kommentek) mellett a közösségi oldal figyelembe vesz még egy, eddig méltatlanul elhanyagolt szempontot: hogy mennyi időt töltesz az egyes cikkek olvasásával.

Moshe Blank, a Facebook szoftverfejlesztője szerint ez azért lesz tök jó, mert a felhasználók nem mindent lájkolnak széjjel, ami tetszik nekik (sőt, vannak akik talán soha életükben nem lájkoltak még semmit), ez viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem tetszik nekik a cikk.

Az Instant Articles bevezetésével és a Facebook mobilos verzióival viszont a közösségi oldalnak elég információ áll rendelkezésére arról, hogy mit és meddig olvasol, ezt pedig arra fogják felhasználni, hogy még inkább a te ízlésedre szabják a hírfolyamot.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a newsfeed mostantól telis-tele lesz Háború és béke hosszúságú longform cikkekkel, amik a tojássárgája-fogyasztás az emberiség fejlődésében betöltött szerepéről értekeznek, hiszen a Facebook aszerint is súlyozni fogja, hogy mi mennyire tetszik, hogy milyen hosszú a cikk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.