Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egészen biztos, hogy van, elnézve kedvenc őrült brit tudósunk kísérletében a nyúlós kátránycseppeket, a temérdek füstöt és a megolvadt műanyag szellőztetőventilátort. De az ötlet zseniáis!

Colin Furze, a brit feltaláló-ezermester-rocker ezúttal a zöld energiával kezdett kísérletezgetni. De ő már csak olyan, hogy ezt a témát sem tudja lángnyelvek és füstcsóvák, állandó tűz- és robbanásveszély nélkül elképzelni. Szóval napelem és szélturbina helyett inkább fagáz-generátoros energiaellátásban kezdett gondolkodni, mielőtt nekiállt átalakítani benzines fűnyíróját megújuló energia-ellátásúra.

A kísérlet remekül sikerült, a rászerelt gázfejlesztővel kombájnnyi méretűre puffasztott  fűnyíró hosszas tervezgetés és finomítás után végre több másodpercen és méteren át vágta a füvet, motorjában a faaprítékból fejlesztett gázt elégetve, mielőtt leállt. A rendszer tehát még nem tökéletes, az elv viszont működőképesnek bizonyult, így most rettegéssel kevert boldog lelkesedéssel várjuk, milyen új masinákat alakít még át fagáz-üzemre Furze a jövőben!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.