Vajon a fagyott benzin képes begyulladni?

Grant Thompson, a „random királya” imád kísérletezni. Na és mit imád még? Hát robbantgatni. Így testhezálló feladatnak tűnt, hogy kiderítse, a fagyott benzin vajon képes-e begyulladni.

A benzin fagyáspontja függ annak sűrűségétől és alkotóelemeitől, de nagyon nem lövünk mellé azzal, ha kijelentjük, hogy nagyjából -100 Celsius-fok körül fagy meg – de inkább az alatt. Így a hétköznapok során nem kell attól tartanunk, hogy mondjuk egy nagyon hideg téli éjszakán befagy a benzin a tankba – még a kegyetlenül hideg Szibérában sem –, de azért Grant Thompson kérdésfelvetése sokak fantáziáját beindíthatja.

Grantnak először le kellett fagyasztania folyékony nitrogénnel a benzint, ami eltartott egy kis ideig – főleg, mert az erre a célra kijelölt martinis pohár nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A rendhagyó kísérlet végeredményét nem fecsegnénk el, csupán annyit jegyeznénk meg elöljáróban, hogy egy adott ponton kezdett forróvá válni a helyzet Grant laborjában, és még a poroltó is előkerült.

És ez megvolt már?

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon