A Falcon Heavy a legnagyobb rakéta a holdra szálláshoz használt Saturn-V óta, és hasonlóan fontos szerepet is játszhat az űrhajózás történetében. Hosszú várakozás után pedig már csak egy karnyújtásnyira van, hogy a levegőbe emelkedjen.

A SpaceX által közzétett képek és videók szerint ugyanis a Falcon Heavy már a Kennedy Space Center kilövőállásán várakozik (benne a Tesla Roadsterrel) a néhány hét múlva esedékes kilövésre (pontos dátumot még nem adtak meg), ami igazi mérföldkő lehet: a SpaceX ugyanis olyanra vállalkozik, amit előttük még senki nem csinált, vagyis mindhárom első fokozatú rakétát épségben akarják visszahozni. Ezek közül kettő Cape Canaveralban, vagyis szárazföldön, a harmadik pedig a SpaceX vízi platformján landolna.

SpaceX on Twitter

With more than 5 million pounds of thrust at liftoff-equal to approximately eighteen 747 aircraft at full power-Falcon Heavy will be the most powerful operational rocket in the world by a factor of two. https://t.co/NneqPRPr46 https://t.co/oswCUreG6i

Ha minden simán megy, az jelentősen felgyorsíthatja Elon Musk terveit, aki eredetileg már idén asztronautákat küldött volna a Holdhoz a Falcon Heavyvel, és a rakétával szerzett tapasztalatokat a Mars-expedíció kidolgozásánál is hasznosíthatják.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon