Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Samsung ugyanis úgy döntött, hogy száz dolláros kedvezményt ad azoknak, akik hajlandóak Samsung telefonra cserélni a visszahívott készüléküket.

Hogy ez miért jó a Samsungnak?

  • Egyrészt azért, mert sokan a nyilvánvaló balesetveszély ellenére sem akarnak megválni a Note 7-esüktől (ami valahol érthető, hiszen egy kiváló telefonról van szó), erőszakkal meg csak nem csavarhatják ki a kezükből a telót.
  • Másrészt valamennyire csökkenthetik a renoméjukon esett foltot, hiszen emiatt akár több milliónyian is dönthetnek úgy, hogy a Note 7-esüket Galaxy S7-re, vagy más Samsung-telefonra cserélik.

Bár a kedvezmény a Samsung részéről elég komoly anyagi ráfordítást igényel (az USA-ban eddig majdnem kétmillió Note 7-et adtak el, vagyis ha mindenki élne a kedvezménnyel, akkor az akció csak az Egyesült Államokban 200 millió dolláros pluszköltséget jelentene), de a néhány százmillió dolláros kiadás tulajdonképpen eltörpül amellett, hogy a koreai gyártó becslések szerint négymilliárd dollárt bukik a telefon visszahívásán.

És mi a helyzet Magyarországgal?

"A Galaxy Note7 készülékkel rendelkező ügyfeleknek lehetőségük van készüléküket Galaxy S7 vagy Galaxy S7 edge okostelefonra váltani az árkülönbözet visszatérítésével. Másik lehetőségként a Galaxy Note7 tulajdonosok igényelhetik a teljes vételár visszatérítését.

- írja a Samsung magyarországi képviseletének hivatalos közleménye. A készülékcserével kapcsolatos további részletek a Samsung weboldalán érhetők el.

 

(Nyitókép: AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.