A Ford ezzel védené meg kedvenceinket a szilveszteri petárdázástól
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Közeledik a jeles nap, ami hatalmas stressz nem csak a kedvencek, de a gazdik számára is. A szilveszteri petárdázás ugyanis az embernek csak idegesítő, de a macskák és a kutyák számára már-már elviselhetetlen.

Míg az emberi fül a 20 Hz és 20 000 Hz közötti frekvenciatartományt érzékeli, a kutyáknál ez a tartomány 67 Hz-től 45 000 Hz-ig terjed. Nem csoda hát, ha kedvenceink december 31-én laposkúszásban közlekednek a lakásban, rosszabb esetben pedig úgy szaladnak világgá, hogy a gazdik soha többé nem hallanak róluk.

Emiatt szilveszter környékén évről-évre felmelegedik a vita, hogy miért kell egyáltalán petárdákkal szórakozni, de a dologra nem igazán látszik értelmes megoldás, ha már a szórakoztató pirotechnika teljes betiltása nem opció.

A Ford ezért összerakott egy kutyaházat, mely olyan lehet a kedvenceinknek, mint egy símogatóan békés menedék a fülsértő pukkanások elől. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy piacra is dobják-e, vagy a prototípus megáll egy PR-fogás szinjén. Az utóbbira is van némi esély, ugyanis a kutyaház zajvédelmét az az aktív zajszűrő technológia garantálja, mellyel a Ford a legújabb SUV-jait is felszerelte.

A lényeg a következő: apró mikrofonok figyelik a környezeti zajokat, a beltérben pedig kis hangszórók ellenkező frekvenciájú zajokat sugároznak, így a két hanghatás, vagyis a kültéri és a beltéri kioltja egymást. A kutyaház emellett automatikus ajtóval, és kiváló zajszigeteléssel is rendelkezik.

Itt a Ford videója a találmányról:

Bár a high-tech kutyaház biztosan nem lenne olcsó mulatság, egészen biztosak vagyunk benne, hogy sok olyan gazdi akadna, aki simán hajlandó lenne költeni rá.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.