Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Google ledobta az Amazon személyi asszisztensére a Youtube-atombombát, de hogy miért, az egyelőre nem teljesen világos.

Ahogy arról korábban írtunk, az Amazon májusban mutatta be az Echo legújabb verzióját, az Echo Show-t, ami egy hétcolos érintőképernyővel egészíti ki a személyi asszisztenst, vagyis videókat is tudunk rajta nézni. Csak van egy kis bökkenő, ugyanis szerdán a Google

márpedig ha ez így marad, az nagyjából meg is pecsételheti az Echo Show sorsát. Elvégre ki akarna egy olyan, kifejezetten videónézésre szánt személyi asszisztenst, amin pont az első számú videóforrás nem érhető el?

A perpatvar hátterében az állhat, hogy a Youtube Echo Showra optimalizált változata nem nyerte el a Google tetszését, legalábbis erre enged következtetni a kiadott közleményük, amelyben azt írták, hogy az Echo Show "figyelmen kívül hagyta a felhasználási feltételeket, ami miatt sérült a felhasználói élmény".

Ennél azért fogalmazhattak volna kicsit egyértelműbben, hiszen ez a húzás könnyen visszaüthet a Google-re is, aminek a Google Home-ja az Amazon Echo közvetlen riválisa. Márpedig ha felmerül a gyanú, hogy a Google a versenytársak ellehetetlenítésére használja a piaci előnyét, az komoly bizalmi kérdést vethet fel például a Google keresővel kapcsolatban is.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.