Borzasztóan sült el a Google április elsejei tréfája

A Gmailben tegnap élesedett, ma viszont rekordgyorsasággal el is tűnt a levelezőprogram legújabb funkciója, a "mic drop", ami egy kellemetlen levelezés stílusos lezárását tette lehetővé a felhasználóknak.

A mikrofont eldobó minyon alapvetően valami olyasmit hivatott kifejezni, hogy "elmondtam a véleményemet erről a témáról, és aki ezután bármit hozzáfűzne, az elmehet a francba", csak éppen a Google elkövetett néhány stratégiai hibát: az egyik, hogy az új funkciót az igen népszerű send+archive helyére tették, ami a levél elküldése után automatikusan archiválja a beszélgetést. A másik, hogy a Gmail néhány esetben a sima küldés gombra kattintva is automatikusan hozzácsatolta az üzenethez a vicces kis gifet.

Ez pedig néhány helyzetben elég kellemetlen, egy főnök vagy egy komoly tárgyalópartner például biztosan nem annyira értékeli az ilyen viccelődést az e-mailezésben, de a legrosszabbul talán mégis az a temetkezési vállalkozó járt, aki éppen a részvétét próbálta kifejezni az elhunyt családja felé:

Nem csoda, hogy a Google villámgyorsan a tréfa visszavonása mellett döntött, ahogy az oldalon fogalmaztak: ezzel a húzással leginkább saját magukból sikerült bolondot csinálniuk.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon