A Google majdnem három éve nem próbálkozott új tablet bemutatásával, de a Pixel Slate-re megérte várni.

Bár a Google tabletje a felcsatolható billentyűzetével elsőre a Samsung Tab S4-re (vagy például az iPad Próra hasonlít), a felszín alatt elég jelentős különbségek vannak, ezek közül pedig az egyik, hogy a Google a laptopod helyén, és nem pedig mellette szeretné látni a saját gépét: a mobilos processzorok helyett a Slate-be nyolcadik generációs Intel-procik kerültek, az 1600 dolláros csúcsváltozatba például egy Intel Core i7, 16 GB RAM és 256 GB tárhely társaságában. A gép összesen öt változatban kapható, és ha megelégedsz a Celeron-procival, 4 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel, akkor már 600 dollárért bezsákolhatsz egy tabletet.

Ami a Slate mindegyik változatában ugyanolyan, az a 12,3 colos, 3000x2000 pixeles LCD -kijelző, ami mellett a gépben találunk Waves MaxxAudio sztereó hangszórót, valamint egy-egy 8 megapixeles kamerát a táblagép mindkét oldalán.

A Slate másik nagy különbsége a többi tablethez képest, hogy Android helyett Chrome OS fut rajta, ami szintén az asztali gépek operációs rendszereihez hasonlít, viszont kompatibilis az androidos alkalmazásokkal is, így ezekről sem kell lemondanunk. Bár a Google egyértelműen a laptopok konkurensének szánja a Slate-et, ennek tükrében kicsit fura, hogy a háttérvilágítással is ellátott billentyűzetet külön kell hozzá megvennünk 200 dollárért, további száz dollárért pedig Pixel Pen digitális tollat is kérhetünk hozzá.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon