Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Van az a dallamtapadás, amikor egy olyan dalt játszik vég nélkül az agyad, aminek csak egy foszlányát hallottad valahol, és azóta sem tudod kiverni a fejedből.

Meghallgatnád, de egyszerűen nem tudod a címét, és hiába traktálod a haverokat azzal, hogy

Ha épp nincs a környéken egy nyomorult Star Wars-fan sem, akkor az életben nem fogsz rájönni, hogy a Birodalmi indulót dúdolod. Az agyad meg csak játssza tovább a dallamot, míg el nem felejted vagy meg nem őrülsz.

Ennek most vége!

Megérkezett ugyanis a Google hümmögő keresés (hum to search) nevű újdonsága, ami dúdolásból, hümmögésből vagy fütyülésből is meg tudja mondani, melyik dalról van épp szó. Eddig is volt erre megoldás, de ennyire egyszerű még soha nem volt a művelet.

Annyi dolgod van csak, hogy a mobiltelefonod Google-keresősávjába beírod, hogy „whats this song”, és a keresőmotor már hegyezi is a fülét. 10-15 másodpercig figyeli, mit dúdolsz/fütyülsz/énekelsz, aztán már mondja is a tippet, ami – kipróbáltuk – az esetek túlnyomó többségében valóban eredményes.

Igen, ugyanazt csinálja, mint a Shazam, csak ez még akkor is működik, ha valaki körülbelül elhümmögi a dalt, amit keres. Ha megvan a dal, a kereső azonnal hoz egy YouTube-linket, és neked már csak annyi dolgod van, hogy szénné hallgasd.

Ennél kényelmesebben nem tudsz megszabadulni a dallamtapadástól.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.