Ha eddig gondtalanul dugdostál be mindent a számítógépedbe, aminek USB-csatlakozója volt, akkor mondunk valami horrorisztikusat: van olyan pendrive, ami pillanatok alatt kinyírja a számítógépedet.

Az USB Kill Stick névre keresztelt találmány ránézésre pontosan úgy néz ki, mint egy hagyományos pendrive, de ahogy a neve is sugallja, ez csak a külcsín: a belbecs egy olyan eszköz, ami összegyűjti a számítógép USB-csatlakozója által kibocsátott elektromosságot, majd egy 240 voltos energialöket formájában egyben visszaküldi a gépbe, teljesen hazavágva a készüléket.

Ezt ráadásul nem csak számítógépekkel tudja megcsinálni, hanem bármivel, amin van USB-csatlakozó, tehát modernebb tévékkel, játékkonzolokkal, akksitöltőkkel, kivéve az olyan eszközöket, amelyeket elláttak a lökéshullám elleni védelemmel (az Apple laptopjai például ilyenek).

Ami azt illeti, nehezen tudjuk elképzelni, hogy a Kill Sticket bárki is jó célra használja fel (kivéve, ha történetesen egy észak-koreai urándúsítóban dolgozol), de ha pusztán szakmai érdeklődésből mégis szeretnéd a saját szemeddel is megnézni a gyilkos USB-t, akkor itt tudod megrendelni ötven dollárért.

(Hogy mennyire etikátlan ilyesmit gyártani, azt amúgy elég jól jelzi, hogy még a gyártó is úgy hirdeti az eszközt, mint ami arra való, hogy a géped lökéshullám elleni védelmét teszteld vele. Na persze.)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon