Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Háborúzz, ne szeretkezz! A Rumblr nevű alkalmazás pontosan erre buzdít. Frusztrált irodisták, tesztoszteron-túltengésben kínlódó testépítők, ideggörcsben szenvedő kidobók, örüljetek!

A Rumblr pontosan úgy működik, mint a Tinder, csak éppen míg az utóbbival maximum a lepedőt gyűröd össze a pároddal - ha mákod van -, addig az előbbivel valakinek az arcát gyűrheted össze, ha ő nem teszi ezt előbb a tiéddel.

Az app dobálja sorban az unszimpatikus arcokat és ha valakinek különösen nem tetszik az arcszerkezete, bejelölöd. Ha ő is bejelölt téged, akkor nagy az öröm, hiszen ezután már csak meg kell beszélned vele a hirig helyét és idejét, aztán már kötheted is a bandázst. A progiban helyet kapott egy pofás chat-kliens is, amivel már azelőtt elkezdheted elküldeni az anyjába a párodat, mielőtt egyáltalán a randi helyében megállapodtatok volna. Ha azt szeretnéd, hogy legyen közönsége is a szeretet ünnepének, simán nyilvánossá teheted a bunyó helyét és idejét, bár ez szerintünk azért nem lehet túl nyerő ötlet, ugyanis az ilyesmire a magyar Btk. is tartalmaz néhány nagyon kedves bekezdést garázdaság és testi sértés címmel.

Szerintünk amúgy az egész hót hülyeség. Az ilyen baromságok nélkül is van elég baj a világban, de speciel az ötletgazdák komolyan gondolják a dolgot. Gyorsan elejét is vették azoknak a feltételezéseknek, melyek ezt csupán egy ügyes mediahacknek vagy egy készülő film/játék promójának gyanították. A Daily News kérdésére a készítők emailben közölték, hogy a Rumblr 100%-osan komoly, nem valamiféle Harcosok klubja-féle hallucináció. Azt is elmondták, hogy izmos befektetői támogatás működik a startup mögött.

Az alkalmazást első körben csak iOS-re tervezik - a készítők egyelőre még az Apple jogi divíziójával küzdenek, hogy egyáltalán lehessen az ötletből valami a platformon -, de ha sikeres a kezdeményezés, nincs az az isten, hogy ne kapjanak belőle a droidosok és a windowsosok is. Amerikában amúgy nem kicsi lehet a baj, hiszen a Rumblr bétájára több mint 78.000 ember jelentkezett, ami simán egy vegytiszta WTF.

Ha mégis sikerülne ezt a marhaságot átverniük a készítőknek az Apple igen szigorú engedélyezési procedúráján, akkor előállhat egy nagyon érdekes szitu: ha mondjuk valakit egy ilyen Rumblr-es randin vernek fossá, akkor simán felmerül az alkalmazás készítőinek felelőssége, hiszen - bár valóban saját akaratukból fonták egymás nyaka köré ujjaikat a felek - az app biztosította számukra az ehhez szükséges kezdő lökést. Pszichikai vagy fizikai bűnsegéd? Netán felbujtás? Majd a szakjogászok eldöntik.

UPDATE: No lám, mégis csak kisütötte a nap, hogy az egész sztori nem több egy gyorsan eszkalálódó mediahacknél. Bár ezek után a von Hughes inkább ne csodálkozzon, ha a love-brandek messzire elkerülik őket!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.