Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ahhoz már hozzászoktunk, hogy új számítógépes kártevőkből és biztonsági résekből minden héten több tucatot fedeznek fel, sőt, egy ideje már azon sem lepődünk meg, hogy az okostelefonunkra is vírusirtót kell telepítenünk, ha az adatainkat biztonságban akarjuk tudni. A smarttévékről azonban kevesen feltételeznénk, hogy szinte teljesen védtelenek az internetes támadások ellen.

A ReVuln nevű máltai biztonságtechnikai cég arra figyelmeztet, hogy a Samsung 3D-s okostelevíziói teljesen kiszolgáltatottak a hackertámadásokkal szemben. Luigi Auriemma, a cég vezető munkatársa szerint a rosszindulatú támadók a távolból teljes hozzáférést tudnak szerezni az internetre csatlakoztatható smarttévék vezérlőszoftveréhez.

A hackerek a világ bármely pontjáról át tudják venni a hatalmat a távirányító felett, vagy a készülékbe integrált webkamerán keresztül akár meg is tudják figyelni a mit sem sejtő tulajdonost. Szabadon tudnak telepíteni és törölni alkalmazásokat, hozzáférnek a televízión bepötyögött jelszavainkhoz (Facebook, Twitter, YouTube), illetve arra is képesek lehetnek, hogy a tévé USB-portjára csatlakoztatott pendrive-ok tartalmát megszerezzék, illetve töröljék.

A Revuln ugyan első körben csak a piacvezető Samsung tévéit vetette vizsgálat alá, de könnyen elképzelhető, hogy a probléma a többi, internetre köthető tévé esetében is fennáll. A vállalat közölte, hogy a biztonsági rések minél gyorsabb kiküszöbölése érdekében hamarosan fel fogja venni a kapcsolatot a gyártókkal.

Tovább:
A techrovat legfrissebb híreihez
A jövő mobiltelefonjai
Milyen tévét vegyél karácsonyra?

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.