Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Akár távirányító nélkül is egyszerűen kezelhető az LG újgenerációs okos-légkondicionáló készüléke.

Bár ezekben a hideg téli napokban sokunkat leginkább az újfajta fűtési megoldások foglalkoztatják, és vélhetően kevesen lapozgatunk légkondicionáló-katalógusokat, idén is lesz nyár, és 2013-ban is lesz kánikula. Az LG pedig már be is mutatta az idei szezonra szánt vadonatúj high-end légkondicionáló berendezését.

Az LG Whisen a dél-koreai gyártó szerint a világ első olyan légkondija, mely nemcsak hagyományos módon, a rajta elhelyezett gombokkal és a mellékelt távirányítóval kezelhető, hanem hangfelismerő technológiával is rendelkezik. Az ötméteres hatósugáron belül használható megoldásnak köszönhetően elég kimondani a beállítani kívánt hőmérsékleti értéket, és a gép azonnal teszi is a dolgát.

Az LG Whisenhez egy külön okostelefon-alkalmazást is fejlesztett a vállalat, a mobilunkról akár a távolból is kezelhető a rendszer. A légkondicionáló mellé NFC-tageket is mellékelnek, a programozható stickereket bárhol elhelyezhetjük a lakásban, ezt követően pedig csak annyi a dolgunk, hogy az NFC-képes mobilunkat a tag fölé érintjük. Webkamera is került a berendezésbe, mely ily módon biztonságtechnikai megoldásként is funkcionálhat.

A 4D hűtési technológiával ellátott készülék a gyártó közlése szerint minden korábbi légkondicionálónál halkabb működésű, és segítségével akár 72 százalékos energiamegtakarítás is elérhető.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
A techrovat legfrissebb hírei 
Így csökkentheted az áramfogyasztást – Bluetooth-os adapter a konnektorba

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.