Hat dolog, amit valószínűleg nem tudtál a repülésről

Előfordult már veled, hogy leszállás közben a csinos stewardess mosolyogva feléd fordult, és azt mondta, "viszlát legközelebb?" Hát, van egy rossz hírünk...

A Reddit nemrég azzal a kérdéssel fordult a légi kísérőkhöz, hogy áruljanak el olyan bizalmas információkat, amiket az utasok jó eséllyel nem tudtak, nekik pedig volt is bőven mesélni valójuk.

1. Teljesen fölösleges ráírni a csomagra, hogy törékeny

A törékeny feliratú csomagot pont olyan kíméletlenül dobálják, mint a többit, hogy minél gyorsabban végezzenek a bepakolással.

2. Mi a legjobb módszer, hogy vészhelyzet esetén megtaláld a vészkijáratot?

A legjobb, ha beszálláskor megszámolod, hogy hány sorra van tőled a legközelebbi vészkijárat, ugyanis bizonyos balesetek esetén jó eséllyel semmit sem fogsz látni (pl. a füsttől).

3. A "see you next time" (viszlát legközelebb) búcsúzás nem egy kedves gesztus

Hanem egy kód, amit a stewardessek használnak. Ha a légi kísérő az út végén így köszön el egy utastól, az nagyjából azt jelenti, hogy "bazdmeg, remélem soha többé nem repülsz velünk".

4. A gépek nagyon gyakran az utasok miatt késnek

"Az a srác, aki kiakad, mert nem viheti át a folyadékot a biztonsági ellenőrzésen, aztán minden dühét ráereszti a reptéri alkalmazottra, na miatta késik a géped."

5. A légörvény nem árt a gépnek

Szinte lehetetlen, hogy egy légörvény kárt tegyen a repülőgépben. A turbulenciánál a gondot inkább az okozza, hogy a rögzítetlen csomagok ide-oda repülnek az utastérben - beleértve a rögzítetlen utasokat is.

6. Ha nem szolgálnak ki, okkal teszik

A magaslati levegő a véralkoholszintre is hatással van: ami a földön egy feles, az az égben legalább kettőnek felel meg. A részeg utasokat leszállíthatják a gépről, a személyzetnek pedig tilos leitatnia az embereket, vagyis ha megtagadják tőled a kisszilvát, azt jó okkal teszik.

És azt tudod-e, miért vannak hatalmas hordók az Airbus A321 hátuljában? Ha nem, akkor most megtudhatod.

(Forrás: Lifehacker)

 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon