Azért annyira nem új. Eddig is itt volt bennünk, csak sokáig a tudósok úgy vélték, hogy a bélfodor (mesenterium) nem tekinthető szervnek, hanem inkább különálló struktúrák együttesének, amely a vékonybél rögzítésére szolgál.

A The Lancet Gastroenterology & Hepatologyban tudományos folyóiratban jelent meg a tanulmány, amelyben hivatalosan is bejelentették, hogy „előléptetik” a hasüreg belsejében lévő bélfodort.

korunk tudósai pedig már 2012 óta úgy gondolták, hogy különálló szerv lehet – az orvostanhallgatóknak is ezt tanították már az elmúlt években, de csak most sikerült megerősíteni azt, hogy a bélfodor részei szorosan összekapcsolódnak egymással.

Így az anatómia alapművének számító, 1858 óta folyamatosan megjelenő Az emberi test anatómiája című Henry Gray-kötet (Henry Gray's Anatomy of the Human Body) legújabb kiadásába is bekerült, ezzel pedig végleg hivatalossá vált, hogy bővült az emberi szervek listája – és valljuk be, kevesen gondoltuk volna, hogy ilyesmire még sor kerülhet a 21. században.

(forrás: Science Alert)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon