Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A HP-nek és a Lenovónak szinte egy időben jutott eszébe bemutatni a legújabb, kifejezetten játékosoknak készült gépeiket, amelyekben egy közös biztosan van: még távolról sem emlékeztetnek egy számítógépre.

A Hewlett Packard Omen X névre keresztelt gépe egész pontosan egy Steve Jobs-i értelemben vett kocka (érts: nagyon dizájnos kocka), a Lenovo IdeaCentre Y710 pedig nagyjából úgy néz ki, mintha az ufók ledobtak volna ide valamit, és abból a kínaiak építettek volna egy számítógépházat.

HP Omen X

Minthogy játékosoknak készültek, a két gép közös vonása, hogy teljesen kimaxolják a jelenleg elérhető legjobb teljesítményt, vagyis mindkettőben a legújabb, i7-es Intel procit és GeForce GTX 1080 videokártyát találunk (igaz, a HP gépe kapható lesz ennél szerényebb konfigurációval is). Az egyetlen jelentős különbség, hogy míg az Y710-be 32 GB RAM került, a HP valamiért spórolt, és csak 8 GB-ot pakolt az Omen X-be (amiben viszont cserébe tíz USB-csatlakozó van, szemben a Lenovo-gép négy csatlakozójával).

Lenovo IdeaCentre Y710 Cube

Tudjuk, mire gondolsz, és a kérdésedre a válasz, hogy hát, ez tényleg nem lesz olcsó. A HP Omen X ára 1800 dollárnál kezdődik, ami átszámítva jó félmillió forint, és bár a Lenovo egyelőre nem közölt pontos árat, szinte biztos, hogy a gémerek azt sem ússzák meg olcsóbban.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.