Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És ezt a megállapítást nem egy sajtóközleményből kopipészteltük ki, hanem a saját fejünkből, miután Barcelonában a saját szemünkkel is láthattuk a Matebook X Prót.

A kínai gyártó "mindent a dizájnért" alapon tervezte meg az ultabookot, ami meg is látszik rajta, hiszen a 3K-s felbontású, vagyis 3000x2000 pixeles kijelzőt csak egy egészen vékony keret szegélyezi, amin még a kamerának sem jutott hely.

Na de akkor hol a kamera? Hát a klaviatúrában, egész pontosan a kamera billentyűből ugrik ki varázsütésre, ami nagyon menő, bár annyira azért nem praktikus, figyelembe véve, hogy így nem szemmagasságban van a kamera, hanem annál jóval alacsonyabban.

A Huawei másban szerencsére nem kötött ilyen kompromisszumokat, így a laptopjuk hiába szuper vékony, mégis belefért két Lightning és egy sima USB-csatlakozó, amiről egy Macbook Pro csak álmodozhatna.

Mint ahogy álmodozhatna a nyolcadik generációs Intel i7-8550U prociról és a 16 gigabájt RAM-ról is, pláne az Nvidia Geforce MX 150 grafikus kártyáról. Szóval a Huawei Matebookja most egy darabig a legerősebb ultrabook, ami rendkívül könnyű, mindössze 1,3 kg-os tömege ellenére egy teljesértékű számítógép, kiemelkedő teljesítményének köszönhetően pedig egészen komoly feladatok elvégzésére is alkalmas, és a minőségi GPU-nak hála akár játékra is alkalmas.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.