Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

TikTok deepfake videók jönnek, az AI jobb diagnoszta, mint az ember, a Segway megőrült, a Redmi Note 8T pedig rendes iparos munka.

Legfrissebb adásunkban ismét kénytelenek vagyunk vastagon ekézni a ByteDance videós alkalmazását a TikTokot. Most arra készül a cég (és ezzel sajnos nincs egyedül), hogy egy arcfelismerő algoritmus lefuttatása után kicseréli az arcodat bármilyen videóban a főszereplőjére és vica versa, ezzel a deepfake videók zavarba ejtő lehetőségét adja oda bárkinek aki amúgy is használná a TikTokot. Köszönjük, nem kérjük.

És még itt:
Spotify / Apple Podcasts / Google Podcasts / Anchor FM

A Google mesterséges intelligenciája precízebben ismeri fel a leletek alapján a mellrákot mint az orvosok. Természetesen itt is gépi tanulásról van szó, rengeteg röntgenfelvétel és diagnózis tanulmányozása után most ott tart a technológia hogy az AI pontosabban és nagyobb hatékonysággal állapítja meg hogy van-e rákos elváltozás a röntgenfelvételeken mint bármilyen ember.

A Segway igazán érdekes szerkezettel rukkolt elő, egy két keréken egyensúlyozó karosszékkel ami ugye a Segway szempontjából érthető - mármint az egyensúlyozás - az hogy az úgy néz ki mint mondjuk Xavier professzor kerekesszéke vagy a Wall-E-ból az egyik suhanószék az már inkább biztos csak a véletlen műve. Ez a cucc azonban nem játék, mivel akár 40 km/h-ás sebességgel is képes száguldozni és adott esetben a falnak rohanni. Mindkettőt prezentálta a villanyszék a CES-en…

A Samsung is a felső középkategóriában látja a jövőt, így új készülékekkel kedveskednek a vásárlóknak, amelyek azonban kissé, megzavartak minket. A Galaxy S10 Lite és Note 10 Lite ugyanis nem igazán olcsóbb, mint a csúcsmodellek, viszont hardver szempontjából is megkavarhatják a vásárlókat.

A tesztrovatba pedig egy valódi középkategóriás mobil érkezett, hiszen a Redmi Note 8T korrekt hardvert vonultat fel úgy hogy a külcsín is rendben van. Az egyetlen hibája, hogy így 2020 elején már nincs egyedül a piacon és igen erős ellenfelekkel kell megküzdenie a vásárlók kegyeiért.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.