Így haladt egy 544 tonnás jármű a magyar utakon
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minden eddiginél nagyobb, 544 tonnás össztömegű jármű hajtott fel a magyar utakra, a MOL vegyipari üzeméhez szükséges berendezést nem mindennapi módon szállították Tiszaújvárosba.

Újabb túlméretes és túlsúlyos jármű kapott útvonalengedélyt a Magyar Közúttól, a MOL-nak szállított 30,5 méter hosszú, 7,5 méter széles és 7,9 méter magas vegyipari torony egy speciális, önjáró szállítóeszközön, 18 tengelyen utazott. Bár a közúton csak 4 kilométert kellett megtennie, de így is távhővezetéket, jelzőtáblákat kellett elbontani, átépíteni, az út felett átívelő elektromos vezetékeket áramtalanították, sőt két híd teherbírását is növelni kellett alátámasztásokkal, hogy elbírja a hatalmas súlyt.

fő gém hossza 49 méter, a névleges teherbírása 750 tonna. A daru felállítása és leszerelése egy-egy hetet vesz igénybe, összesen 40 darab trélerrel és kamionnal szállítják. A mostani rakomány az egyike volt az utolsó háromnak, amit ezzel a speciális járművel szállítottak, a munka ezzel befejeződött, a tengelyeket 8 tréleren szállítják vissza.

A szállításról látványos videó is készült:

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.